Kategorier
Tandhälsa

Så går en behandling med tandimplantat till i Stockholm

Bor du i Stockholm och är du intresserad av att skaffa tandimplantat? I så fall ska du vända dig till en tandläkare som är specialiserad på just implantat.

Med tandimplantat kan man ersätta förlorade tänder men för att behandlingen ska lyckas krävs det att man har god munhygien och ett friskt tandkött. Därför gör tandläkaren först en grundlig undersökning, samt röntgar tänderna. Detta för att ta reda på om behandlingen är möjlig och om det är en bra lösning.

Är tandläkarens bedömning att behandlingen har goda chanser att lyckas bokas en tid för att operera in titanskruvarna i käkbenet. Innan man kan skruva fast själva implantaten måste skruvarna läka fast ordentligt. Detta brukar ta ungefär ett halvår och under tiden får man i stället använda sig av en tandprotes eller brygga.

Hur mycket kostar tandimplantat i Stockholm?

Tandimplantat är en mer kostsam behandling men det finns kliniker som erbjuder räntefria avbetalningsplaner. Men det är viktigt att man också väljer en tandläkare som är specialiserad på tandimplantat i Stockholm och som använder sig av implantat av bra kvalitet. Då slipper man ofta problem med implantaten och de kommer även hålla mycket längre.

Hur mycket tandimplantat kostar beror på hur omfattande behandlingen är och hur många tänder som ska ersättas. Men priserna kan även skilja mellan olika kliniker och det kan därför löna sig att jämföra priser. Ofta går det att hitta prisuppgifter på klinikens hemsida men man kan även ringa och fråga.