Kategorier
Skönhet

Vikingasmycken – ta din stil till en ny nivå

Nästan oavsett vilken stil man har så blir ett smycke ofta pricken över i:et. Genom att sätta fast ett örhänge, genom att använda ett halsband, genom att ha ett armband eller genom att exempelvis använda en brosch eller en ring så får man en accessoar som folk lägger märke till.

Ett smycke kompletterar och höjer upp de kläder man har och de skapar en unik personlighet. Detta gäller såväl för den elegant klädda affärskvinnan som för killen som klär sig i säckiga kläder och som uteslutande lyssnar på hiphop i sina hörlurar.

En vanlig missuppfattning är att smycken är till för kvinnor och att män helst ska undvika sådana. Det är långt ifrån sanningen och det är en ren förvrängning av historien att säga att smycken är något som bara kvinnor använts sig av. Vilket bevisas av att de – ansett av många – mest manliga männen använde sig av smycken under sina fälttåg. Vikingasmycken är nämligen något som påfallande ofta hittas i samband med att arkeologer gör utgrävningar.

Vikingar bar smycken och gjorde sig snygga

Allt tyder på att vikingarna var riktigt fåfänga och att de älskade att bära smycken som ett sätt att, precis som stora artister idag gör, blinga till sig lite och dra till sig uppmärksamhet. Det kan du också göra – på exakt samma sätt som vikingarna: idag finns vikingasmycken på nätet och de är bara ett klick bort.

Många av dessa har just de arkeologiska fynden som förlagor – det är samma motiv, samma mönster och samma former på de vikingasmycken du kan köpa på nätet som på de man grävt upp runt om i Europa. Utöver detta så finns även vikingasmycken med mer klassiska motiv där exempelvis Tors Hammare är vanligt förekommande. Andra vanliga motiv är exempelvis vargar samt mönster man hittat på runstenar i Sverige.

Kort sagt: du kan ta din stil till en ny nivå och du kan samtidigt också knyta ihop vår historia och visa vem du är och var du kommer ifrån. Med vikingasmycken är detta möjligt.