Kategorier
Okategoriserade

Gå igenom din munhälsa med en tandhygienist

För att hålla koll på hur dina tänder mår kan du göra återkommande besök hos en erfaren tandhygienist. Där får du många tips och goda råd på hur du ska sköta om dina tänder på bästa sätt.

När det talas om att det är viktigt att sköta sin hygien tänker vi ofta på att vi ska tvätta och duscha oss. Hårtvätt och rakning brukar ingå där och kanske att vi har rena kläder på oss. Mindre vanligt att tänka på när det gäller hygien är munnen och tänderna. Möjligtvis en fräsch andedräkt kan dyka upp i tanken. Brukar du lägga mycket tid på att ta hand om din mun och dina tänder? Förmodligen borstar du tänderna regelbundet och det ska du givetvis alltid göra. Du bör även se över dina tänder då och då och säkerställa att de mår bra. Eftersom det är svårt att på egen hand avgöra hur din tandhälsa ser ut rekommenderas återkommande besök hos en tandhygienist.

Ta väl hand om dina tänder tillsammans med en tandhygienist

Du kan förebygga hål i tänderna och andra problem i munnen om du gör återkommande besök hos en tandhygienist. Där kan du få hjälp med att skrapa bort tandsten och fluorbehandla tänderna med mera. Början till hål i tänderna upptäcks i tid och du och tandhygienisten kan gemensamt göra upp en plan för hur du ska sköta din munhygien. Om behov finns får du en tid hos en tandläkare för vidare behandling. Var rädd om dina tänder, du behöver dem hela livet.