Kategorier
Hälsa

I Västerås kan du boka tid för en hälsokontroll

Undrar du över hur det egentligen står till med din fysiska hälsa? Skulle du vilja göra en grundlig hälsokontroll för att ta reda på hur du mår så kan du göra det till exempel i Västerås.

Vi går till doktorn om vi är sjuka och om vi känner något i kroppen som är uppenbart fel. Men det är sällan vi tar oss tiden och går för att göra en grundlig hälsoundersökning bara för att. Men det kan vara väldigt bra att ibland gå och göra en hälsokontroll. Man kan själv boka in sig för en hälsokontroll i Västerås till exempel. För att göra en hälsokontroll så innebär det inte nödvändigtvis att man tror att någonting är fel. Så behöver det absolut inte vara utan en hälsokontroll kan man göra utan några uppenbara sjukdomar eller besvär.

Vad gör man på en hälsokontroll?

Vad är det då som kontrolleras vid en hälsoundersökning? Jo, först får man lämna prover och göra en del mindre undersökningar hos en sjuksköterska. Dessa prover gås sedan igenom av läkaren tillsammans med dig som patient. Man kontrollerar vikt och BMI men också blodtryck och puls. EKG är också en undersökning som ingår i en allmän hälsokontroll. Beroende på om man är en man eller en kvinna kan det skilja sig åt vilka prover som tas. För de män som är över 50 ingår det att göra ett PSA-prov till exempel. Med en hälsokontroll får du koll på din allmänna hälsa. Boka in en redan idag.