Kategorier
Träning

Vad innebär en PT-Utbildning?

En PT har en vardag som innebär att hen hjälper andra människor att lyckas. Det kan nog intressera många människor. PT står för personlig tränare. Du blir det genom att gå en PT-utbildning.

En PT-utbildning kan du antingen gå på nätet eller i en kurs där man träffas i verkliga livet. Vad du väljer är en fråga om hur du lättast lär dig saker men även var du bor någonstans. Du kan i några enkla steg själv avgöra hur du vill studera när du går din utbildning på nätet, på distans. Du börjar med att anmäla dig och betala in avgiften. Sedan kommer det ett schema med kursstart och då är det bara att hoppa på tåget och sätta igång. Du studerar på egen hand och lär dig vad som är rätt och vad som kan vara skadligt när det gäller träning. Kom ihåg att det är på dig ansvaret ligger när du ska ha din första klient.

Att ta sig igenom en PT-utbildning

När du genomgått din PT-utbildning kan du hjälpa människor på rehab eller inom friskvård och så kan du såklart arbeta på ett träningscenter. Det är kanske där du sett dem från första början. Ditt yrke kommer att bli både utmanande och spännande. Du får fördelen att följa människor när de tar sina första steg mot sina mål. Det kan bli en resa som förändrar deras liv fullständigt och du är med från första början. Ett aktivt omväxlande yrke väntar runt hörnet. Det är bara att köra igång.